Eurocrem fantazija

SASTOJCI:

Za koru:

  • 3 šolje brašna
  • 3 šolje jogurta
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 supene kašike kakao praha
  • 2 šolje šećera ili šolja i po
  • Za preliv:
  • 150 gr čokolade za kuvanje
  • 2 kašike EUROCREM-a
  • 100 gr margarina
  • 1/2 šolje mleka

PRIPREMA:

Za koru je potrebno sjediniti brašno, šećer, jogurt, sodu bikarbonu, ulje i kakao, a zatim promešati i mikserom umutiti. Izliti u kalup 24- 26 cm i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°c 35-40 minuta.

Za preliv je potrebno istopiti margarin na blagoj vatri, dodati čokoladu isečenu na kocke, mešati i postepeno dodavati mleko, a zatim i EUROCREM i pomešati. Preliti preko kolača koji smo prethodno malo izboli da bi biskvit upio preliv.

Za posluživanje, možete ohladiti kolač, pa ga poslužiti ili ga poslužiti dok je još topao sa nekim voćem ili sladoledom.