Ovih dana oko nas počinje da opada lišće, vetar sve snažnije i snažnije duva, a tokom večernjih šetnji nam postaje sve hladnije i osećamo da nam je potrebno nešto toplo da se nakon toga zagrejemo. Jesen je onaj period godine, kada nam ušuškavanje postaje omiljena aktivnost posle škole, vrtića ili posla i samo želimo da što više vremena provedemo ispod omiljenog ćebeta, uvaljeni u fotelju ili na kauč. A šta hladne jesenje dane čini lepšim? U našem blogu delimo sa vama nekoliko predloga kako da vam uz Eurocrem jesen bude topla i slatka.
Topla čokolada sa Eurocremom koju ćete spremati češće nego što ste mislili
O, da kada dođe jesen i pokuca na vrata, vi treba da je dočekate široko raširenih ruku, jer vam donosi mnogo lepih darova i trenutaka čiste sreće, a svemu tome može još više da doprinese jedna slatka topla čokolada. Nema ništa lepše od šolje tople čokolade na promrzlim prstima, dok gledate kroz prozor kako pada kiša. Da, Slavko isto voli da mašta, kao i vi i da bi vam još više pomogao u tome deli sa vama ovaj čudesni recept.
Šta će vam biti potrebno da biste napravili toplu čokoladu? 1 puding od čokolade ili vanile, 1/2 litra mleka, 2 kašičice šećera po želji, po 3 kašičice vašeg omiljenog Eurocrema (mlečni ili kakao-lešnik) i svega malo čili papričice. Za ukrašavanje će vam biti potrebni šećerne lulice (candy cane), mini maršmelou i šlag ili slatka pavlaka. A za ukrašavanje sa spoljne strane- malo narendane čokolade i kokosovo brašno.
Za početak, biće vam potrebne dve providne šolje od stakla (zato što lepo izgledaju i zato što želite da ovaj napitak bude i lep za fotografisanje i ukusan za uživanje u njemu). Onda na rubove staklene šolje nanesite kakao-lešnik Eurocrem, tako što ćete je uroniti u njega. Zatim, kako biste dodatno ulepšali rub čaše i dobili čupavu strukturu na njemu, treba da ga uronite u rendanu čokoladu. Drugu čašu uronite u Eurocrem sa mlekom, a nakon toga u kokosovo brašno. Tako ćete imati jednu belu varijantu, a jednu tamno braon.
Puding ćete spremiti po dobro poznatom receptu, tako što ćete razmutiti prašak u 100 ml mleka i dodati dve kašičice šećera (po želji) a zatim ćete ostatak mleka (400 ml) zagrejati do ključanja. Onda je vreme da sve to sklonite sa šporeta i unutra umešate prethodno napravljenju mešavinu mleka i praška za puding. Ponovo vratite šerpu na toplu ringlu još dva do tri minuta, mešajte i dodajte malo čilija. Ukoliko želite da napitak bude manje gust, dodajte više mleka u šerpu.
Na kraju, toplu čokoladu sipajte u providnu šolju i ukrasite je šećernom lulicom i maršmeloima. Ukoliko se odlučite za puding od vanile, njega možete ukrasiti šlagom ili slatkom pavlakom, preko koje ćete staviti malo Eurocrema i na kraju dodati jednu šarenu lulicu. Uživajte u slatkom i toplom napitku.
Čuveni ‘Pumpkin Spice’ napitak u kućnoj varijanti kome niko neće odoleti
Ima nešto u ukusu bundeve i cimeta što nas sve podseća na jesen i prosto ne možemo da odolimo kombinaciji tih ukusa, bilo da ih koristimo u kafi, pravimo kolač sa šargarepama ili banana hleb i ovim začinima, ili ga kombinujemo sa toplom čokoladom, što ćemo vam mi sada predložiti.
Još jedan fantastičan recept za ukusan topli napitak, u kome je Eurocrem onaj sastojak koji sve čini još ukusnijim i bez njega to ne bi bilo to, a sa njim je baš onako savršeno da poželite bar još jednu šolju. I onda samo zamislite sebe pored nekog kamina, gde lagano pucketa vatra, a vi uživate u šolji ovog slatkog i nećemo biti skromni- savršenog napitka.
Šta će vam biti potrebno za pripremu ovog napitka? 1 šolja mleka, 1/2 šolje slatke pavlake, 1/4 šolje pirea od bundeve, na vrh kašičice ‘pumpkin pie’ začin, 3 kašike Eurocrema, dve štangle kvalitetne tamne čokolade i 172 kašičice ekstrakta vanile. A za umućeni krem od Eurocrema, trebaće vam 2 kašike omiljenog krema svih generacija i 1 šolja umućene slatke pavlake.
Pripremu napitka započinjete tako što zajedno u tiganju zagrejete mleko, slatku pavlaku, začin ‘pumpkin pie’ na srednjoj temperaturi. Kada se ovo lepo pomeša i smeša postane topla, dodajte joj Eurocrem i narendanu čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada ne istopi, što će se desiti nakon 5 minuta. Smeša treba da bude gusta, pa je sklonite sa ringle i dodajte joj ekstrakt vanile. Sipajte je u dve veće providne šolje, a zatim preko stavite umućeni krem od Eurocrema, koji ćete prethodno pripremiti tako što ćete mikserom pomešati slatku pavlaku i Eurocrem i mutićete oko 2 do 3 minuta.
Uz Eurocrem sve je lepše
Nadamo se da su vam se dopali naši recepti za tople napitke sa Eurocremom i da ćete rado pripremiti jedan ili drugi ili oba. Ako ih probate, obavezno svoje malo remek delo uslikajte i pošaljite nam na našu Instagram ili Facebook stranicu. A ako pored ovih napitaka, želite nešto i da gricnete, obavezno bacite pogled na naš blog o palačinkama i saznajte kako ih jedu na različitim meridijanima.