Slavko ti otkriva kako da sam napraviš poklone za svoje ukućane

Nova godina je pred vratima i vreme je da dragim osobama ulepšamo praznike uz poklone od srca i da im pokažemo koliko ih volimo. Međutim, pronalaženje savršenog poklona nije tako lak zadatak. Treba pronaći nešto što će izmamiti osmehe na lica i učiniti taj dan posebnim i čarobnim. Savršen poklon ne mora da košta čitavo bogatstvo, to može biti i nešto što ste sami napravili sa ljubavlju i čemu ste dali lični pečat – poklon od srca. Slavko za vas ima zanimljive ideje kako da sami napravite jedinstvene poklone za svoje ukućane i prijatelje, uz pomoć „uradi sam“ projekata u kojima ćete uživati.

Ukrasni ramovi

Iskoristite stare drvene ramove i napravite od njih fantastične poklone, tako što ćete ih obojiti, oslikati i dodati im neke zanimljive detalje. Ukrasne ramove možete da poklonite samostalno ili da u njih stavite zajedničke fotografije koje prikazuju lepe trenutke koje ste proveli zajedno, kao na primer sa zajedničkog odmora.

Ovakav ram možete da dizajnirate u mornarskom stilu, u kombinaciji plave i bele boje, ili da na njemu oslikate motiv lengera, kao i da uz unutrašnju ivicu rama zalepite ukrasni gajtan kao „brodsko uže“. Ako lepo slikate, oslikajte ram morskim dezenima: ribama, meduzama i morskim zvezdama. Posebno je atraktivan ram od morskih školjki i puževa koje ste doneli sa letovanja – zalepite školjke tako da ih uklopite po obliku, kao pri slaganju slagalice i poprskajte akrilnim lakom u spreju.

Veoma lep poklon za sve mame, sestre, bake i tetke je ram dekorisan perlama – to mogu biti sve vrste perlica, od prozirnih staklenih perli sa mehurićima, preko sedefasto sjajnih bisera, staklića u obliku dijamanata, pa sve do veselih šarenih perli.

Takođe, lep poklon za njih je i elegantni ram u koji ćete staviti ogledalo. Za ovu namenu, najlepši je ovalni oblik rama koji možete ukrasiti zimzelenim grančicama u vidu venčića i poprskati zlatnom bojom u spreju. Ako okviru ogledala dodate i svetleće lampice, učinićete da svako ko se u njemu ogleda oseća poput slavne dive. Ovako uramljeno čarobno ogledalce kao iz bajke savršen je poklon za svaku malu i veliku princezu.

Šolje po meri

Šolja je uvek dobra ideja za poklon – svi ih svakodnevno koristimo kod kuće ili na poslu, imamo neke omiljene, a naročito volimo one unikatne. Možete da ih dizajnirate kako god poželite, od jednostavnih personalizovanih šolja sa monogramom ili imenom primaoca, preko inspirativnih sa porukama, izrekama ili citatima, do umetničkih sa nekim slatkim crtežom, simbolom ili slikom. Bez obzira kako je dizajnirate, ona treba da bude lična poruka za primaoca – ako voli književnost to može biti citat iz njegove omiljene knjige, ako je fan neke grupe onda može biti njen logo (na primer ACDC), ako voli nauku onda to može biti simbol atoma ili formula E=MC2, ili slično.

Za ovaj projekat trebaju vam obične bele keramičke šolje, a za pisanje i crtanje po njima koristite markere na bazi ulja. Zatim poređajte šolje u hladnu rernu koja se postepeno zagreva do 200 stepeni, a onda ih ostavite u njoj još 20 minuta da se dobro osuše. Ove šolje ne treba prati u mašini za sudove, već ih treba prati ručno.

Ovakva šolja je koristan, ali i drag poklon koji može da, uz tople gutljaje omiljenog jutarnjeg napitka, zagreje i nečije srce i ulepša mu dan. Uz ovakav poklon će vama draga osoba započeti svaki dan sa šoljicom čiste radosti! Napravite svojim najmilijima neki od toplih i ukusnih napitaka sa Eurocremom, koji će im uz omiljenu šolju, zagrejati i zasladiti ove hladne zimske dane.

Podmetači za čaše

Uvek koristan i lep poklon su originalno dizajnirani podmetači za čaše. Sigurno imate gomilu CD-ova i DVD-ova u kući koje više ne koristite – reciklirajte ih tako što ćete ih pretvoriti u podmetače. Oni se veoma jednostavno prave.

Kao podlogu koristite filc ili drugi čvrsti materijal, koji ćete izrezati u obliku krugova i zalepiti na donju stranu diska. Zatim izrežite mali krug od kartona kojim ćete pokriti centralnu rupu na disku. Gornju stranu prelepite samolepljivom tapetom u nekom zanimljivom dezenu, kao na primer u vidu srca, meseca i zvezdica, pahuljica, nota ili šahovskih polja, a možete i sami dizajnirati kolaž na primer u vidu sunca, fudbalske lopte, šara isprženog jaja na oko, tufnica u stilu 101 dalmatinac ili bilo čega što vam je slatko i simpatično i oduševite svoje najmilije unikatnim podmetačima.

Poklon od srca uz Eurocrem

Najlepši pokloni su od srca, zato ih najlepše upakujte – stavite ih u paketiće koje ćete s puno ljubavi takođe sami napraviti. Možete napraviti preslatke ukrasne kutije od kartona u obliku kocke. Karton prethodno oslikajte ili obleplite dekupaž tehnikom ili samolepljivom tapetom, zatim izrežite po meri i sklopite u kocku. Da paketić bude slađi, uz poklon ubacite i Eurocrem blok. Kada se otvori ovakva kutija iznenađenja i iz nje, poput džokera, iskoči poklon od srca, izmamiće osmeh i radost. Da čarolija bude potpuna, ovako upakovan poklon uparite sa Swisslion Novogodišnjim Slaketićem i provedite najslađe praznike sa svojim ukućanima. Srećna Nova godina!