2 slatka razloga zašto je Eurocrem idealan za tvoj doručak

Ima li boljeg načina da započnete dan od uživanja u bogatom, slasnom i očaravajućem ukusu lešnika, kakaoa i mleka? Nama se čini da nema, jer kada se spoje ova tri sastojka dobijamo najukusniji krem namaz, koji gde god da stavimo, čini da ta namirnica bude bar dva puta ukusnija nego što je bila do tada. Bilo da ga jednostavno namažete na hleb, razmažete po palačinkama, napunite pecivo njime ili dodate u smuti – Eurocrem će zauvek biti broj jedan sastojak koji ćete želeti da bude u vašem doručku. Hajde sada da vidimo zbog čega je to najbolji sastojak za vaš doručak i ne, nemamo samo jedan, već dva jako dobra razloga zašto je to tako.

I pre nego što nabrojimo ova dva razloga, zašto biramo Eurocrem za svoj doručak, vreme je da se podsetimo sa kojim namirnicama se slaže naš omiljeni krem i odmah da vam kažemo neke će vas vrlo iznenaditi. A pored toga, mogli biste i da se upoznate sa 5 načina kako da uživate u omiljenom kremu svih generacija na malo drugačiji i posve inovativan način.

Razloge zašto treba doručkovati ovaj kakao namaz i predloge za doručak sa Eurocremom smo izmešali (baš kao što uspešno mešamo sastojke za vaš omiljeni krem već više od 50 godina), pa ćete sigurni smo uživati, dok čitate o našim jednostavnim i super ukusnim receptima. Spremni?

#1 Krofne punjene Eurocremom

Sećate se mirisa vrućih krofni subotom ujutru kada su vam ih bake spremale? Od same pomisli na taj miris, a onda i ukus predivnih mekanih krofni prosto vam krene voda na usta. E, sad bake su te krofne pravile ili prazne, pa su odozgo stavljale prah šećer, ili su ih punile domaćim džemom. Mi, međutim, imamo moderan recept za vas i predlažemo vam da džem zamenite omiljenim namazom od kakoa, mleka i lešnika. Kako vam se čini ova ideja?

Potrebni sastojci: 1 pakovanje kvasca, 3 kašike šećera, pola šolje tople vode, 3 i po šolje mekog brašna (za mešenje), pola šolje toplog mleka, 1 celo jaje i jedno žumance, 1/4 kašičice soli, 3 kašike putera (usitnjenog i na sobnoj temperaturi), ulje po izboru (suncokretovo, jer je za duboko prženje) 3/4 šolje Eurocrema.

Kako se sprema?

Korak br. 1: U maloj činiji, ručno umutite kvasac, 1 kašiku šećera i 1/2 šolje tople vode. Ostavite da stoji tako desetak minuta.

Korak br. 2: Sledeći korak podrazumeva sjedinjenje brašna, mleka, celog jajeta, dodatnog žumanceta, soli, mešavine iz prvog koraka (kvasac i ostalo) i preostale dve kašike šećera. Sve ovo treba pomešati uz pomoć miksera, zatim kada se sve sjedini, dodajte još i puter, pa ponovo mešajte sve. Testo, na kraju, treba da ima lepljivu strukturu.

Korak br. 3: Stavite testo u nauljanu posudu, pokrijte ga i ostavite u frižideru tokom noći (treba tamo da bude između 8 i 12 sati).

Korak br. 4: Vreme je da se testo umesi, pa stavite dosta brašna na površinu po kojoj ćete valjati i mesiti testo. Kada umesite jednu veću jufku testa, isecite je nožem na manje delove (veličinu sami birajte u odnosu na željenu veličinu krofne). Nakon toga ih poređajte na jedan pleh i pokrijte ih da odstoje 30 minuta, kako bi testo naraslo.

Korak br. 5: Na red je stiglo prženje. U duboku šerpu sipajte ulje, dovoljno da krofne lepo urone, i dok se ono zagreva, vi spremite sa strane Eurocrem i sipajte ga u posebnu kesu za dekorisanje (koja će vam služiti za punjenje krofni).

Korak br. 6: Stavite krofne u vrelo ulje i pržite testo po 2 minuta sa obe strane, dok ne dobije zlatnu boju. Kada budu dovoljno pržene, izvadite ih kašikom na tanjir, na kome će se iscediti uz pomoć kuhinjskog ubrusa. Nakon što se malo prohlade, uzmite nož i napravite malu rupu u svakoj krofni, a zatim uzmite specijalno pripremljenu kesu sa špricem i utisnite Eurocrem u unutrašnjost krofni.

Korak br. 7: Poslužite vruće krofne i po želji ih dodatno dekorišite prah šećerom.

#2 Francuske roll prženice sa Eurocremom i jagodama

Ako vam je ikako potrebno opravdanje da za doručak pojedete nešto što bi vrlo lako mogao da bude i desert, onda je ovaj recept baš ono što ste tražili. Francuske prženice je lako napraviti, možete čak i decu da naučite kako da ih naprave, pa je zato ovo još jedan idealan način da se vikendom zbližite sa njima kroz zajedničko pripremanje doručka. Sigurni smo da će vam se ovaj recept dopasti, upravo zbog svoje jednostavnosti i vremena pripreme, koje ne prelazi 15 minuta.

Sastojci: 6 tankih parčića belog hleba (najbolje uzeti sečeni hleb) kome se odstrani korica, nekoliko jagoda (2-3 i iseckaju se na kockice) 4 kašike Eurocrema, 1/4 šolje žutog šećera, 1 kašika putera. Za miks sa jajima, treba nam jedno veliko jaje, dve kašike punomasnog mleka i prstohvat soli.

Kako se sprema?

Korak br. 1: Pomešajte sve sastojke za miks sa jajima u dugačkoj ravnoj i plićoj posudi, gde ćete kasnije uvaljati francuske prženice.

Korak br. 2: Istresite šećer u manju činiju.

Korak br. 3: Uzmite oklagiju i istanjite hleb, tako da bude tanak i dovoljno savitljiv, kako bi se kasnije lakše savijao i ostao u tom obliku.

Korak br. 4: Namažite na svako parče hleba oko pola kašičice Eurocrema, ili ako vam je to puno, smanjite količinu.

Korak br. 5: Na dno svakog parčeta hleba, stavite nekoliko parčića jagoda.

Korak br. 6: Vreme je da urolate hleb. Eurocrem će pomoći da se sve dobro zalepi.

Korak br. 7: Zagrejte tiganj na srednju temperaturu i istopite puter.

Korak br. 8: Svaku rolnicu umočite u miks sa jajima, otresite višak i stavite ih u tiganj.

Korak br. 9: Pecite svaku rolnicu oko 4 minuta, tako što ćete je okretati na svakih 60 sekundi, dok sa svih strana ne dobije zlatnu boju.

Korak br. 10: Kada su rolnice pečene, izvadite ih iz tiganja i odmah ih uvaljajte u šećer. Servirajte ih dok su još tople. Uživajte 🙂

Nama je ovo super sladak i super lagan doručak, pa smo sigurni da ćete i vi uživati u njemu, posebno što sezona jagoda tek stiže, mada ih je već lako naći u supermarketima. Ako su vam potrebne još neke ideje za jutarnji obrok, obavezno pročitajte naš blog o italijanskom doručku i pronađite inspiraciju.

I ne zaboravite da nas tagujete na fotografijama, svaki put kada pravite nešto ukusno sa Eurocremom. Slavko se uvek raduje vašim kulinarskim avanturama, pa probajte da ga obradujete novim fotografijama.