3 nova dečja filma koje treba da pogledate u bioskopima

Gledanje dečjih filmova je omiljena aktivnost i zabava svakog deteta, a i mnogih odraslih. Bilo da su stari crtani, novi kompjuterski animirani ili igrani, dečji filmovi su deo svakog detinjstva i najomiljenija zabava za decu. Međutim oni su i mnogo više od toga, jer deci prenose neke važne poruke i mogu ih naučiti mnogim bitnim životnim vrednostima.

Danas se snima veliki broj kvalitetnih dečjih filmova, uz koje se možete sjajno zabaviti sa vašim omiljenim crtanim junacima ili superherojima, koji će vas povesti u nezaboravne avanture. Predstavljamo vam 3 nova dečja filma koji se prikazuju u bioskopima ili uskoro stižu, a koje treba da pogledate. Idite u bioskop, ponesite vaš omiljeni Eurocrem blok, udobno se smestite i uživajte.

Pocrvenela panda

Ovaj animirani film je duhovita i simpatična priča o odrastanju i promenama koje prolaze zbunjeni tinejdžeri u pubertetu. Glavna junakinja je Mejlin Li, 13-godišnja kanadska devojčica kineskog porekla, čija porodica vodi kineski hram u Torontu. Ona je u svemu tipična tinejdžerka – odličan je đak, voli da pleše, ima tri odane prijateljice sa kojima deli pasiju prema dečačkom bendu koji će uskoro održati koncert u njihovom gradu.

Jedne noći Mejlin se neočekivano transformiše u slatku, crvenu krznenu pandu, koja je njen alter-ego koji se pojavljuje kad god ona doživi jake emocije. Njena kosa postaje riđa i počinje da odražava njene emocionalne promene – leži ravno kada je mirna ili se diže uvis kada je ljuta. Zabavno je pratiti crvenu pandu koji predstavlja najnesputaniji deo Mejlin – pleše u oluji, pozira za slike i zabavlja se u životu. Avanture počinju kada Mejlin i njeni prijatelji shvate da uz pandu mogu da se zabave pa i da dođu do novca za karte i odu na koncert dečačkog benda.

Mejlin je sindrom crvene pande dobila u „nasleđe“ od dalekog pretka ratnika – začarana je čarolijom koja se prenosila kroz sve generacije žena u njenoj porodici. Ova neugodna panda-magija može se poništiti samo ako Mejlin učestvuje u ritualu koji bi pandu zauvek bezbedno sklonio. Na kraju filma se pojavljuje njena baka sa bataljonom tetaka i uspešno održi ritual koji će zauvek zapečatiti Mejlininu unutrašnju zver.

Pčelica Maja 3: Zlatno jaje

Film je smešten u minijaturni svet insekata i donosi magiju za gledaoce koji će zakoračiti u svet visoke trave i velikih pečuraka, džinovskih lokvanja i ogromnog cveća punjenog polenom, čije se latice otvaraju kao prostirke pod nogama. Maja je vesela, živahna i znatiželjna pčelica puna entuzijazma da od svakog dana napravi novu avanturu, što je često vodi u nevolje.

Priča počinje prvog dana proleća. Priroda počinje da se budi, prolećni povetarac je u vazduhu, cveće počinje da cveta, a pospane pčelice još spavaju zimskim snom. Živahna pčelica Maja ubeđuje svog najboljeg druga Pavu da se ranije probudi iz hibernacije i pokušava da probudi i sve ostale u košnici kako bi započeli sezonu sakupljanja nektara, što izaziva nevolje. Oduševljena dolaskom proleća, Maja vodi svog prijatelja Pavu da istražuju iznikle biljke i procvetalo cveće.

Kada na livadi čuju mrava u nevolji, pritrčavaju mu u pomoć i spasavaju ga. On nosi važan komad blaga – zlatno jaje, ali je povređen i progone ga velike, ogromne „bum bube“, nemilosrdno pleme buba sa izgledom u stilu superheroja, čiji je vođa objavio rat mravima. Mrav poverava Maji i Pavi zlatno jaje i traži od njih da ga odnesu na vrhove planine Bonsai, a oni pristaju da izvrše misiju umesto njega.

Kada „jaje“ napukne i razbije se i iz njega se rodi beba mrav – ljupka mala mravlja princeza, otkriva se sva važnost njihove misije. Vođa „bum buba“ veruje da će, ako izgube svoju princezu, mravi upasti u probleme i da će ih tada biti lako pobediti, pa ih jure Maju i Pavu da bi sprečili da princeza stigne do svog suđenog doma. Ali hrabra i neustrašiva Maja, uz pomoć svog prijatelja Pave, odlučna je da savlada sve prepreke i postigne svoj konačni cilj. Ovaj film je priča o različitim vrstama insekata koji uče da žive zajedno i pomažu jedni drugima i šalje snažnu poruku da je bolje živeti u jedinstvu i slozi.

Baz Svetlosni

Dugo očekivani naučno-fantastični film o akcijama Baza Svetlosnog stiže nam na leto. Ovaj čuveni superheroj i svemirski rendžer, jedan od dva glavna lika iz sage „Priča o igračkama“, dobio je svoj samostalni film. Animirani lik Baza Svetlosnog je dobio ime u čast astronauta Apola 11 Edvina „Baza“ Oldrina, koji je bio drugi čovek koji je zakoračio na Mesec i hodao njegovom površinom. Dizajn lika je urađen po uzoru na svemirska odela astronauta Apola, belim odelima, kapama, uređajima za komunikaciju i posebno njihovim prozirnim šlemovima sa sjajnim reflektujućim vizirima.

Ovaj animirani film je napravljen kao uvod u prve filmove, kao priča o poreklu Baza Svetlosnog i otkriva kako je mladi probni pilot postao svemirski rendžer i član Zvezdane komande. Kada Baz obavi svoj prvi probni let kako bi istražio nove galaksije, Zvezdana komanda će doći do mira. Priča prati Bazov uspon kroz redove da postane kapetan Jedinice za zaštitu univerzuma u korpusu svemirskih rendžera, posvećene borbi protiv zlog cara Zurga. Međugalaktički vojskovođa, zli car Zurg pokuša da ugrozi sve što mu se nađe na putu. Mladi pilot Baz, koji se hrabro upušta u međugalaktičku avanturu i suočava se sa neprijateljima, poslednja je nada univerzuma da ga zaustavi.

U filmu je Baz prikazan kako leti svojim svemirskim brodom kroz galaksiju uz melodiju Dejvida Bouvija „Starman“, prolazi kroz purpurne međugalaktičke portale, sreće vanzemaljska stvorenja sa pipcima i opasnog car Zurg-a, a društvo mu pravi njegov lični pratilac, mačak-robot Soks.

Uživajte u svetu mašte uz vaš omiljeni Eurocrem

A kada pogledate najnovije filmove u bioskopu, podsetite se kod kuće i onih dobrih starih filmova koji su uvek zabavni. Okupite porodicu i drugare, pripremite palačinke sa Eurocremom omiljenu poslasticu svakog detinjstva i u atmosferi kućnog bioskopa uživajte u čudesnom svetu mašte, uz neki od naših predloga za porodični vikend uz najlepše filmove.