Lavica Slavica ti otkriva nezaboravne aktivnosti za kraj raspusta

Letnji raspust se bliži kraju i još samo nekoliko nedelja nas deli od početka nove školske godine. Kako je leto period u kome imamo najviše vremena da se posvetimo sebi, porodici, prijateljima i aktivnostima koje volimo, onda imate još malo vremena da ovo leto učinite nezaboravnim.

Ne morate da odete na drugi kraj sveta kako biste imali nezaboravno leto. Postoje i neki mali trenuci, koje ako provedete sa najbližima, mogu dugo ostati u vašem sećanju. Posebno ako ih zabeležite kamerom telefona ili napravite nekoliko fotografija. Ne kaže se bez razloga da sreća leži u malim stvarima.

Hajde onda da vidimo šta nam je to osmislila lavica Slavica i kakve nezaboravne aktivnosti možete da organizujete pred kraj raspusta.

Piknik pod zvezdama

Umesto jednog dnevnog izleta u šumi, gde možete jesti zdrave užine, lavica Slavica vam predlaže da ovog puta probate večernju varijantu. Lokaciju sami birajte, ali bi bilo dobro da to bude negde izvan grada gde ima manje svetala. Svetlosno zagađenje smanjuje vidljivost, zbog čega u gradu slabije možemo da uživamo u zvezdama.

Kada se udobno smestite na ćebe ili bilo koju drugu podlogu, izvadite nešto od hrane i uživajte u najfinijim zalogajima. Naš predlog su hladne poslastice o kojima smo vam ranije pisali. Pa ako se pitate kako da se rashladite ovog leta uz Eurocrem mi smo vam pripremili tri slatka načina.

Kada sve to pojedete, konačno je vreme za pravo uživanje. Lezite na leđa, usmerite pogled ka zvezdama i uživajte u najlepšem spektaklu koji nam priroda priređuje svake večeri. Možda se desi da vidite zvezdu padalicu, pa ne zaboravite da zamislite želju. Ukoliko ste ljubitelj neke lagane muzike, ona će vam dodatno ulepšati ovaj mali piknik pod zvezdama.

Mame i tate dozvolite deci da oni na jedan dan budu glavni

Ovo je zanimljiva ideja, zar ne? Učiniće vaše leto posebnim a decu će naučiti odgovornosti i poverenju. A kako ovo funkcioniše? Tako što ćete im dopustiti da oni biraju šta ćete jesti tog dana, gde ćete ići i šta ćete obući.

Naravno, teško je primeniti ovo na mlađu decu, ali zato ona školskog uzrasta i u starijim razredima osnovne mogu slobodno da budu „glavni“ na jedan dan. Ako ste na odmoru, to je idealan trenutak da jedan dan proglasite njih glavnim, ali i odgovornim urednicima tog dana.

Neka oni izaberu da li idete na plažu, u igraonicu ili shopping, da li jedete sladoled za sva tri obroka ili samo za doručak. Pokažite im da imaju vaše poverenje i da im verujete. Sagledajte svet njihovim očima i dopustite im da vam pokažu kako se oni zabavljaju, šta vole a šta ne vole da rade.

Svakako je važno da postavite neka pravila. Neka sve liči na igru, pa ih zamolite da napišu  na dva papirića lokacije na koje ćete ići i vi onda izvucite jedan papirić. Isto možete primeniti i na oblačenje, odabir obroka za taj dan i slično. Budući da birate između dve opcije, 50% mogućnosti je da ćete uživati u iskustvu koje vam deca spremaju. Može se desiti i da vam se ne dopadne, ali ostanite otvoreni za iznenađenja.

Kupite svesku u kojoj ćete zabeležiti najlepše trenutke leta

Leto čine sećanja na mirise, ukuse i mesta koja smo posetili. Ako znate lepo da crtate, onda možete u svoju malu svesku da unesete takva sećanja. Sedite u restoran sa pogledam na najlepšu zgradu pomorskog gradića koji ćete posetiti i nacrtajte ono što vidite ispred sebe.

Ukoliko vam crtanje pak ne ide, fotografisanje je uvek tu. Kupite jednokratni aparat za pravljenje analognih fotografija ili polaroid. Iznenadiće vas kako analogne fotografije zabeleže trenutak na sasvim poseban način u odnosu na mobilni telefon. Isto je i sa polaroid fotografijama, koje možete zalepiti u vaš mali letnji dnevnik.

Šta još možete tu da zalepite? Za svaki ulazak u muzej ili na neki istorijski lokalitet potrebna vam je karta. Ako ih još uvek imate u papirnom obliku, onda ih možete i sačuvati, jer će biti lepa uspomena. Takođe, to isto možete uraditi i sa kartama sa koncerata.

Ne zaboravite da svesku ukrasite i raznobojnim stikerima, vašim malim crtežima, sušenim listovima cveća i biljaka. Ovi mali detalji mogu vam nakon nekog vremena doneti prijatna sećanja na jedno popodne u kome ste sedeli na nekoj predivnoj plaži i mirisali lavandu.

Lavica Slavica ti želi nezaboravno leto

Gde god da provodiš leto, lavica Slavica ti poručuje da uživaš u svakom trenutku. Potrudi se da ga zasladiš leto uz Eurocrem sladoled i sačuvaš najlepše trenutke od zaborava.

Nadamo se da ti se dopadaju njeni predlozi za kraj leta iz snova i da ćeš ih iskoristiti. Kalendarski imamo još nešto više od mesec dana do kraja leta, pa možeš stići da uradiš sve tri stvari koje ti je lavica Slavica predložila. Sigurni smo da ćeš uživati u svim predlozima i da ćeš pokazati drugarima svoj letnji dnevnik sa posebnim uspomenama.