Lavica Slavica ima ideju: 5 saveta za lepši jesenji dan kod kuće

Lavica Slavica ima ideju: 5 saveta za lepši jesenji dan kod kuće

Jesen je jedno od najlepših godišnjih doba, puno toplih boja, mirisa svežeg voća, povrća i aromatičnih začina, i savršenih prilika za provođenje kvalitetnog vremena sa porodicom.

Umesto da tražite jesenje avanture napolju možete imati nezaboravan jesenji dan kod kuće. Ovde ćemo vam pružiti 5 predloga jesenjih kućnih aktivnosti za celu porodicu, prilagođenih svakom članu.

Izvadite svoje tople džempere iz ormara

1. Izvadite svoje tople džempere iz ormara

Kako temperatura opada, vreme je da izvučete svoje tople džempere, vunene čarape i kapute iz ormara. Ovo je odlična prilika da zajedno sa decom pregledate svoju garderobu, izdvojite odeću koja im više ne odgovara ili su je prerasli i planirate nabavku nove jesenje garderobe. Takođe možete zajedno organizovati čišćenje i održavanje zimske odeće, kao što su pranje, peglanje i skladištenje letnjih stvari na više police.

Kuvanje - savršena jesenja aktivnost za celu porodicu

2. Kuvanje – savršena jesenja aktivnost za celu porodicu

Skuvajte odličnu kafu ili kakao

Jesenje jutro je savršeno za uživanje u toplom napitku. Porodično takmičenje u pravljenju kafe ili kakaoa može biti izuzetno zabavno. Svi članovi porodice mogu eksperimentisati sa različitim receptima, dodavati začine poput cimeta ili kardamoma, i ukrašavati svoje napitke šlagom ili Eurocrem proizvodima. Deca će uživati u tome da prave svoje posebne verzije napitaka.

Isprobajte nove recepte sa plodovima jeseni i organizujte čajanku

Kuvanje je sjajan način da provedete vreme kada ste na okupu i da istražujete nove ukuse. Jesen je period godine kada su dostupni ukusni plodovi poput bundeva, jabuka i orašastih plodova.

Deca mogu pomoći u kuhinji tako što će prati i pripremati voće ili mešati sastojke za kolače. Nakon pripreme, organizujte porodičnu čajanku. Pripremite različite čajeve i poslužite ih sa kolačima i pecivima koje ste zajedno napravili. To će biti prilika da razgovarate, smejete se i stvarate uspomene.

Jesen je vreme kada se u kuhinji najviše koriste jabuke i bundeve, a to može biti prilika da zajedno sa decom stvorite ukusne poslastice. Kuvanje zajedno može biti zabavno i obrazovno iskustvo.

Za najmlađe, ovo je prilika da razvijaju motoričke veštine, a starija deca mogu naučiti osnove kuvanja. Tajni sastojak svih vaših jesenjih poslastica može biti i Eurocrem, posebno ukoliko se odlučite da napravite omiljeni slatkiš svačijeg detinjstva – palačinke.

Nakon pečenja, uživajte u svojim poslasticama sa toplim napicima, kao što su kakao sa šlagom ili čaj sa aromatičnim začinima.

Čitajte knjige, gledajte filmove i serije zajedno

3. Čitajte knjige, gledajte filmove i serije zajedno

Jesen je idealno vreme za čitanje knjiga. Za svakog člana porodice, pronađite knjige koje odgovaraju njegovim interesovanjima i uz lampu provedite mirno popodne čitajući. To će pomoći deci da razvijaju vokabular, kreativno razmišljanje i ljubav prema knjigama.

Nakon mirnog popodneva uz knjigu, posle večere, savršen je tajming za opuštanje na kauču i gledanje filmova ili serija zajedno sa porodicom. Napravite udoban kutak sa jastucima i ćebetom, pripremite omiljene grickalice i provedite veče gledajući filmove ili serije. Ovo je prilika da se smejete i provodite vreme zajedno.

Zabava za sve uzraste

4. Zabava za sve uzraste

Kako biste proveli što kvalitetnije vreme u krugu porodice, bitno je da aktivnosti budu prilagođene i onim najmlađim članovima. Igra je dobar način da dete razvija maštu i kreativnost, ali u igri mogu učestvovati i stariji članovi, važno je samo da nađete nešto što svima odgovara.

Ono što vam predlažu Slavko i Slavica jesu društvene igre, slaganje puzzli ili kockica od kojih možete praviti zanimljive oblike, takođe možete zajedno crtati. Kad smo kod crtanja možete na papiriće ispisati imena članova porodice i izvlačenjem odrediti ko će kog člana da nacrta, kasnije svoje crteže možete uramiti i sačuvati kao lepu uspomenu.

Pravite planove za nadolazeće praznike

5. Pravite planove za nadolazeće praznike

Jesen je vreme kada možete početi da razmišljate o nadolazećim praznicima. Sedite zajedno sa decom i razgovarajte o planovima za Božić i Novu godinu. Možete zajedno praviti liste poklona, planirati putovanja ili praviti ukrase za praznično ukrašavanje. Ovo će vam pomoći da se radujete nadolazećim praznicima i stvorite uzbuđenje u porodici.

Pravite čestitke i ručno rađene poklone

Umesto da kupujete gotove poklone, razmislite o pravljenju ručno rađenih poklona i čestitki. Ova aktivnost može biti zabavna za celu porodicu. Možete zajedno sa decom praviti čestitke, slike, ručno rađene ukrase ili čak odeću.

Ovo će pomoći deci da razvijaju kreativnost i veštine izrade poklona, a i dodati ličnu notu poklonima koje šaljete porodici i prijateljima, a sve što treba da znate o jesenjim kućnim projektima, već vam je spominjao Slavko. Ne zaboravite da sve što je unikatno i ručno rađeno uvek ima veliku vrednost.

Uživajte u svakom trenutku ove jeseni u krugu porodice uz Eurocrem!

Jesen nudi mnogo mogućnosti za stvaranje predivnih uspomena sa porodicom kod kuće. Iskoristite ovo vreme da kuvate zajedno, čitate knjige i stvarate ručno rađene poklone.

Neka jesen bude vreme kada ćete da se dodatno povežete sa svojom porodicom i provedete kvalitetno vreme zajedno.

Uživajte u svakom trenutku, zasladite ih Eurocremom i stvarajte nezaboravne uspomene!