Lavica Slavica vam otkriva zabavne jesenje aktivnosti za decu

Mnogo je zabavnih aktivnosti koje možete predložiti deci u jesen, jer je ovo godišnje doba savršen period godine za boravak dece napolju. Još uvek nije toliko hladno, a više nije ni toliko toplo, pa su sati i sati provedeni napolju ili u prirodi sasvim logičan izbor za jedno vikend prepodne ili popodne. I dok nam sušti lišće pod nogama, smišljamo šta bismo to mogli kreativno da uradimo sa njim ili kako da ga iskoristimo za igru. Lavica Slavica zna da mamama uvek nedostaje još jedna ideja više za nove igre, pa je zato odlučila da vam otkrije njene omiljene jesenje aktivnosti za decu.

1. Sportsko-porodični dan u šumi

Deca će uživati u ovako dobro osmišljenom danu, koji ne mora da bude ograničen samo na vašu užu porodicu, već možete slobodno da pozovote i svoje prijateljice i njihove porodice da vam se pridruže. Tako će dan postati još zanimljiviji, a deca će moći da se međusobno takmiče.

Trka na tri noge

Za početak, dan otpočnite jednom trkom na tri noge (o kojoj smo pisali već u jednom od našim prethodnih blogova), zatim podstaknite decu da istrče jednu trku od nekoliko kilometara i merite vreme za koje će to uraditi. Nakon toga možete da napravite malu slatku pauzu i poslužite deci palačinke, koje ste pripremili pre polaska u šumsku avanturu.

Zlatni plodovi jeseni za kućnu dekoraciju

Pošto se slatka pauza završi, možete nastaviti sa šetnjom kroz šumu i sakupiti razne plodove koje nam jesen donosi (od kestenja, preko šišarki i žireva, pa sve do šarenog i neobičnog lišća). Sve ovo što nakupite možete da iskoristite za pravljenje kućne dekoracije  u čemu vam takođe mogu pomoći deca.

Vožnja bajsa za kraj dana

Dan u šumi završite na biciklima, u ovoj aktivnosti može učestvovati cela porodica, od najmlađih članova- koji će uživati u vožnji, do starije dece koja će se takmičiti i odraslih koji će se truditi da voze jednako brzo kao i deca. A kada dođete kući, bacite pogled na naš blog i saznajte kako da vam uz Eurocrem jesen bude topla i slatka. Tu vas čekaju dva recepta za ukusne tople čokolade.

2. Jesen u gradu

Jasno nam je da ne žive svi blizu neke šume i da je ponekad potrebno uzeti nekoliko sati u toku dana kako biste stigli do prve, pa smo odlučili da vam predložimo i neke korisne aktivnosti koje možete organizovati sa svojom porodicom u gradu.

Puštanje zmajeva

Bilo da ste ih sami napravili ili da ste ih kupili, sve je jedno, jer je zabava uz puštanje zmajeva i trčanje za njima zagaratovana. Ovih dana je kod nas duvao vetar, koji je jako važan da bi vaša zamisao o puštanju zmajeva uspela, pa je tako bilo idealno vreme za to. Takođe, ako želite da vam ovo uspe treba da se klonite drveća, pa izaberite neku otvorenu poljanu za ovu aktivnost.

Ako ste je zaboravili ili ako vaša deca čak i ne znaju šta je to, trk do prvog onlajn šopa, kupite zmaja, sačekajte da stigne i krenite već za vikend u avanturu. Inspiraciju za užinu možete pronaći u našem blogu koji vam daje nove ideje za to sa kojim namirnicama se slaže Eurocrem.

Učenje u parku

Šetnja kroz park ili odlazak u Botaničku baštu tokom jeseni, mogu biti odlična prilika da se nauči nešto o drveću i rastinju koje je zasađeno u njima. Dok prvi listovi padaju sa grana, pokupite po jedan pored svakog drveta i pokušajte sa decom da odgonetnete kojoj vrsti pripada.

Ukoliko ne uspete, skinite aplikaciju Picture This uz pomoć koje će vam lakše biti da prepoznate sve biljke. Istorijski deo gradiva ponovite šetajući kroz park pored statua različitih istorijskih ličnosti, a dok slušate ptice koje pevaju iznad vaših glava, probajte da utvrdite kojih sve vrsta ima.

Odlazak na pijacu

U jesen, kada se sve šareni od najlepših prirodnih boja, odlazak na pijacu je prava poslastica kako za roditelje tako i decu. Oni tada mogu da izaberu najlepše jabuke za pitu koju će im mama napraviti, ali i da kupe bundeve u nekoliko veličina, od kojih takođe mogu da se prave kolači i potaž, ali mogu i da se rezbare za Halloween. Nikad dovoljno ideja za dekoraciju kuće ili stana, pa potražite inspiraciju za nju na pijaci, šetajući se između tezgi.

Uz Eurocrem sve jesenje aktivnosti za decu su duplo slađe i zabavnije

Posle svih tih šetnji u prirodi, vožnje bicikla, puštanja zmajeva, pravljenja kolača i rezbarenja bundevi, ogladni se poprilično, pa je potrebno i da se dobro jede. Meni za ručak smislite sami, a za dezert nam lavica Slavica predlaže svoju omiljenu jesenju poslasticu- kesten pire sa šlagom, ali uz jedan poseban sastojak (preko svega stavi malo topljenog Eurocrema sa kakao-lešnik aromom). Čini nam se da je njen recept upravo postao duplo slađi i zato ga obavezno probajte i podelite i njega i ovaj tekst sa svojim prijateljima.