Organizujte piknik do kraja leta i zabavite se uz ove igre

Piknici su zabavan, lagan i jednostavan način da okupite celu porodicu i prijatelje na jednom mestu. A kako bi svima bilo lepo, osim ukusnih đakonija koje ste pripremili dan pre i u kojima ćete uživati tokom celog dana, važno je da osmislite i niz igara koje će voleti svi u kojima će rado učestvovati- jer ipak samo jedna stvar čini piknik još boljim, a to su igre. Mi smo se potrudili da pronađemo one najzanimljivije u kojima će uživati sve generacije i koje će učiniti da vaš piknik zapamte svi kao najlepši dan ovog leta.

Igre za decu mlađeg uzrasta

Trka na tri noge

Sada se verovatno već pitate: šta li je ovo i kako tri noge kada imam samo dve? Budite strpljivi i sve ćemo objasniti. No, pre toga samo da naglasimo da je ovo verovatno prva igra koja nam padne na um kada se setimo igara na izletima. Sa razlogom je vrlo popularna jer je jednostavna, skoro svako može da učestvuje u njoj i povrh svega jako je zabavna, jer će se roditelji zabavljati tok budu gledali svoju decu kako uče da hodaju na tri umesto na dve noge.

Šta će vam biti potrebno? Marame, konopac ili bilo kakva vrsta vrpce uz pomoć koje ćete moći da vezujete.

Kako da se organizujete? Grupišite učesnike u parove, neka stanu jedan pored drugog ili druge na startnu liniju. Zatim neka stave ruku oko ramena drugoj osobi, a nogu jedne osobe, koja se nalazi pored noge druge osobe pričvrstite dobro.

Pravila igre: Kada viknete: Pozor i SAAAD, učesnici će krenuti zajedno ka cilju, pokušavajući da se što pre domognu cilja na tri noge. Tim koji prvi pređe završnu liniju pobeđuje u trci.

Ovo je odlična igra ako želite da deca potroše što više energije, koju će sasvim sigurno dobiti ako pojedu jednu ili dve table Eurobloka ili palačinke namazane Eurocremom. Naši proizvodi, osim što su ukusni i slatki, imaju i visoku nutritivnu vrednost, pa predstavljaju odličan izbor za užinu ili doručak vaše dece.

Igre za stariju decu

Izbegni vodeni balon

Ovo je jedna od onih igara, koju će vaša starija deca obožavati tokom vrelih letnjih dana (a čini se da će ih još biti tokom ovog leta). Osim što će leteti voda na sve strane i što će jedni druge gađati balonima punim vodom, očekujte da ćete od njih čuti i mnogo smeha, koji će biti jasan znak da uživaju u ovoj igri.

Šta će vam biti potrebno? Baloni, izvor vode (bilo to crevo ili voda iz reke ili bazena i sl.) i jedna ili više plastičnih ili metalnih kanti.

Kako se pripremate za igru? Napunite balone vodom i zatim ih stavljajte u kantu tako da je potpuno napunite. Bilo bi dobro da balone ne punite vodom mnogo, kako ne bi popucali. Neki će uzimati balone iz jedne kante, dok drugi više vole da svako od igrača ima svoju kantu, pa se zato pre početka igre dogovorite sa saigračima i nabavite dovoljno kanti. Mi vam savetujemo da napunite što više balona možete, jer će se u jednom trenutku ova igra pretvoriti u jednu sveopštu „bitku“ i svi će početi da prskaju jedni druge.

Pravila igre: Pravila su slična kao kada se igra „Između dve vatre“, pa tako imamo dve ekipe i jedna osoba iz prvog tima uzima balon i gađa osobu iz drugog tima i ukoliko ga pogodi, on će ispasti iz igre. Poslednji igrač koji ostane ne pogođen, odnosno ostane suv, biće pobednik.

A ukoliko ti nedostaje još ideja za dečije igre, obavezno pročitaj naš tekst o popularnim igrama za decu, gde smo pisali o najpopularnijim igrama širom sveta. Upoznaj najpoznatije i najvoljenije igre u Australiji, Grčkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu i podseti se nekoliko naših igara koje su možda zaboravljene.

Igre za tinejdžere

Tvister na otvorenom

Za ovu igru ste verovatno već čuli i igrali je u kućnim uslovima na šarenim podlogama. Ali da li ste znali da je tvister moguće igrati i napolju? Tinejdžeri će biti posebno srećni ako ovu igru pomenete, jer je za nju potrebno dosta veštine, dobra fizička pripremljenost, ali i brzo razmišljanje i planiranje poteza u trenutku.

Šta će vam biti potrebno? Četiri različite boje u spreju, stensil okruglog oblika (koji možete napraviti od kutije za picu) i jedina stvar koju biste mogli da ponesete od kuće ukoliko već imate Tvister je krug (spiner) koji vrtite kako biste znali gde sledeće treba da pomerite ruku ili nogu. Ukoliko nemate Tvister kod kuće, nije ni to problem, jer se  možete poslužiti online tvister spinerom i tako dobijete sledeću poziciju u koju treba da se postavite.

Kako da se pripremite za igru? Potrebno je da uzmete sprejeve i nasprejišete travu uz pomoć njih i stensil koji ste napravili od kutije za picu. Dakle, potrebno je napraviti šest krugova vertikalno u jednom redu, a zatim to ponoviti i sa ostale tri boje. Tako ćete imati ukupno 24 polja po kojima ćete pomerati svoje noge i ruke.

Pravila igre: Dvoje učesnika igre prvo zavrte krug sa uputstvima (spiner) i tako dobiju početne pozicije, pa zatim u skladu sa tim postave svoju nogu na crveno polje recimo, a ruku na žuto. Kako vreme prolazi, ponekad zna da bude teško da se pređe iz jedne poze u drugu, pa će neki takmičari ispadati iz igre. Poslednji koji ne padne je pobednik.

Između igara ne zaboravite da se zasladite Eurocremom

A kada se umorite od skakanja, prskanja, brzog hodanja na tri noge ili balansiranja na tvister krugovima, vreme je da se okrepite najslađim kremom koji obožavaju svi. Bilo da birate palačinke sa Eurocremom, sladoled, Euroblok ili neku od naobičnih kombinacija iz našeg teksta sa 5 predloga kako da uživate u omiljenom kremu svih generacija, sigurni smo da će vam kratka i slatka pauza značiti i da ćete nakon nje imati još više energije za nove pobede.

I dok vi budete uživali i stvarali najlepše letnje uspomene na jedan zabavan, opuštajući i nezaboravan dan, Slavko će željno isčekivati da mu pošaljete nekoliko fotografija i da mu pokažete kako uživate u Eurocremu dok ste na izletu. Zato obavezno podelite svoje srećne trenutke sa Slavkom na našoj Facebook i Instagram stranici. Uživajte u ostatku leta i čekamo vas sa novim blogovima već za koji dan.