Leto za mlade: Šta sve možeš da radiš na proputovanju?

Možete li da zamislite bolju zabavu tokom leta od proputovanja (stara srpska reč roadtrip) sa prijateljima? Bilo da idete na neki letnji festival, rafting, planinarenje i kupanje na jezeru ili se dogovarate da posetite neku od zemalja u našem regionu i zajedno uživate na plažama i u otkrivanju malih primorskih gradova – proputovanje sa najboljim prijateljima je nezaboravan doživljaj koji ćete prepričavati narednih nekoliko godina. A da vam tokom puta ne ponestane kreativnih ideja i da se ne zapitate šta još možemo da radimo na roadtripu, tu su naše ideje koje ćete pronaći u nastavku teksta.

Pre nego što se bacimo na kreativno osmišljavanje zabavnih igara i drugog sadržaja na proputovanju, hajde da pozdravimo leto i saznamo nešto novo o njemu kroz otkrivanje 8 zabavnih činjenica o letu. Dok planirate kako ćete uživati u najtoplijem godišnjem dobu, sigurni smo da će vam biti potreban mali energetski boost, pa predlažemo da probate naših omiljenih 5 načina kako da uživate u omiljenom kremu svih generacija. Dva hladna i super ukusna deserta vas čekaju u ovom blogu a njihov glavni sastojak je naravno Eurocrem. Nakon ovih poslastica, vreme je da se bacimo na planiranje roadtripa.

Nekoliko ideja za nezaboravan roadtrip sa prijateljima

Osećaj slobode dok vozite putem i pevate, smajete se ili pričate sa svojim prijateljima o svemu i svačemu je verovatno najlepša uspomena koju ćete imati i koje ćete se sećati do sledećeg leta. Ipak, ovaj bajkoviti opis proputovanja zna nekada da pokvari dosada. Da ne biste imali problema sa tim, izaberite neku od ideja sa našeg spiska i iznenadite drugare tokom vožnje.

Slušajte omiljenu play listu zajedno

Svaka vožnja automobilom počinje i završava se omiljenim hitovima, koje obavezno pevušimo sa prijateljima (ovaj deo nemojte nikako preskočiti; horsko pevanje omiljenih hitova svi volimo). Pre puta obavezno spremite svoju play listu, ali zamolite i prijatelje da vam i oni dostave svoje, pa pravite miksove hitova ili muzičke blokove za svakog saputnika. Ovo je odličan način da se nekoliko dana pred put ubacite u posebno raspoloženje i da krene radovanje zajedničkom odmoru.

Igrajte neku društvenu igru u kojoj svi mogu da učestvuju

Jako je važno da uključite sve saputnike u zajedničke aktivnosti, jer je automobil ipak mali prostor, a tokom proputovanja ćete provesti dosta vremena zajedno, pa je to odlična prilika da se još bolje upoznate, probudite takmičarski duh i prisetite se nekih dobrih, starih igara kojih se verovatno sećate iz detinjstva. Pokušajte da vozača uključite u sve to, ali pazite da ga ne ometate previše. Asocijacije, igra poznata kao ‘kalodont’, zanimljiva geografija ali usmeno i pogađanje naziva pesme na osnovu prvih nekoliko taktova, mogu biti odličan početak ovog dela putovanja.

Poslušajte i komentarišite zajedno omiljeni podkast

Podkasti su odličan način da se ‘ubije vreme’ tokom puta, jer vam drže pažnju a istovremeno nisu zamorni, već su naprotiv često vrlo zabavni. Sve naravno zavisi od toga koja temu ćete odabrati i da li svi u društvu slušate iste podkaste, ali sasvim sigurno možete pronaći neki koji svi vole ili da je ugostio neku poznatu ličnost koju svi u društvu gotive. Nakon što poslušate podkast, možete komentarisati šta ste čuli i to će vam pomoći da bar deo puta prođe u zanimljivoj diskusiji sa vašim bliskim prijateljima.

Zaustavite se, protegnite se i prošetajte se uživajući u krajoliku

Tokom puta obavezno treba praviti pauze i osim što ćete se zaustaviti pored nekog restorana ili pumpe kako biste kupili vodu i grickalice, ponekad nije loše praviti pauzu i pored reke, jezera ili na obroncima planine. Tako možete otići u kraću šetnju, odigrati partiju basketa ili jednostavno samo sedeti i gledati u nepregledne zelene površine. Ukoliko odlučite da putujete kroz našu zemlju, obavezno posetite jedno od ovih 5 prelepih mesta u Srbiji na koje morate otići i koja će vas sasvim sigurno očarati svojom lepotom.

Fotografišite vaše zajedničko putovanje

Verovatno ovo planirate već i sami, ali ako zaboravite, evo podsećanja da će to biti jedna lepa uspomena za sve vas koje ćete se sećati i posle mnogo godina. Fotografišite mobilnim telefonom, digitalnim ili analognim aparatom, a ako imate i polaroid, to će još više doprineti da uhvatite najzabavnije trenutke zajedničkog putovanja. Izlasci i zalasci sunca, mesta pokraj kojih prolazite, ljude koje srećete – sve ovo može biti inspiracija vaš mali foto dnevnik.

Dokumentujte vaše putovanje i u video formi

Ukoliko niste ljubitelj fotografija, već više pronalazite sebe u snimanju videa, onda to može biti odličan način da zabeležite sve uspomene sa letovanja 2021. godine. Budite kreativni pa svakog dana snimite po jedan Reels za Instagram, gde ćete ukratko predstaviti najvažnije događaje tog dana. Evo još nekih načina na koje možete zabeležiti sve što se dešavalo na jednom zajedničkom putu:

  • Pisanje dnevnika nikada ne izlazi iz mode,
  • Ukoliko imate svoj blog možete na njemu napisati tekst o putovanju,
  • Snimite sadržaj za Tik Tok ili You Tube,
  • Kupite male suvenire u svakom mestu koje posetite i na taj način sačuvajte uspomenu.

Zastanite, iskoristite trenutak i napravite piknik kraj neke reke

Kupite hranu u marketu prethodnog dana, ispunite želju svakom saputniku, pa imajte selekciju najukusnijih sireva, pršuta, slatkiša i vina, ali ne zaboravite da sa sobom ponesete i Eurocrem. Sasvim spontano tokom puta odaberite mesto na kome želite da zastanete i ručate. Ukoliko ste ljubitelj prirode, skrenite sa glavnog puta i pronađite proplanak na kome ćete provesti nekoliko sati uživajući u društvu svojih prijatelja i ukusnoj hrani koju ste zajedno pripremili.

Ti si glavni režiser nezaboravnog leta i zato pakuj kofere i spremi se za avanturu

Sada kada smo ti dali nekoliko zanimljivih ideja na koje možeš da učiniš road trip sa prijateljima još zabavnijim, ne preostaje ti ništa drugo nego da okupiš ekipu i planiraš već sledećeg vikenda da zajedno odete na kratko putovanje, koje može biti samo uvod za još veće i nezaboravnije avanture. Želimo ti da ovo leto bude najbolje do sada, a da bi smo i mi osetili delić atmosfere sa vašeg druženja, pozivamo te da se fotografišeš sa Eurocremom na svojim putovanjima i da nas taguješ na fotografijama. Obavezno poseti naš Instagram i Facebook profil i pošalji ovaj tekst prijateljima kao najavu za vaše vikend putovanje.