Najlepše letnje uspomene kojih se sećamo i koje prepričavamo

Prvi letnji dani i letnje vrućine su tu i nekako nam se čini da je ovo pravi trenutak za jedan kratak povratak u detinjstvo (što bi rekli mladi #tbt) i prepričavanje svih najlepših avantura i događaja u kojima smo uživali dok smo bili deca. Ukoliko kao dete niste uživali u nekim od ovih igara ili doživeli neke od ovih stvari, taman ćete u našem blogu pronaći inspiraciju za zajedničko druženje sa svojom decom i neke stare/nove ideje koje će vam pomoći da kod njih stvorite najlepše letnje uspomene.

Kada smo bili deca, omiljene rečenice početkom leta su nam bile „došao je kraj školske godine“ i „raspust može da počne“ što je značilo da nešto više od dva meseca nećemo ići u školu i da ćemo imati vremena za plivanje i sunčanje. Ove rečenice smo željno čekali i radovali smo im se, jer smo znali da sledi dugo, toplo leto u kome ćemo uživati, upoznavati nove drugare, jesti palačinke sa Eurocremom kod bake i brčkati se na moru, jezeru ili u reci.

Naravno, roditelji su uvek smišljali kako da nešto i naučimo preko leta, pa ako i vi mislite da deca treba pored zabave nešto i da nauče, obavezno pročitajte naš blog o tri načina kako da deca uče zanimljive stvari i tokom leta. Pored toga, sigurni smo da će vas interesovati i da saznate 8 zabavnih činjenica o letu, jer za neke od njih sigurno niste znali. A kada sve to pročitate, ipak ostavite nekoliko dana za potpuno opuštanje na suncu, bez ijedne brige na vidiku, jer je upravo to ono čega se najviše sećamo iz detinjstva – bezbrižnost i potpuno prepuštanje trenutku.

Iako svi imamo svoja najdraža sećanja na bezbrižna leta koja smo provodili kao deca, mi ćemo vam prepričati samo neka, jer se o letu uvek može naširoko pričati, čitati i pisati, a mi žurimo da napunimo što više Eurocrem teglica i kantica kako biste vi uživali ovog leta, pa nemamo baš puno vremena. Zato, hajde brzo da vam ispričamo najbolje.

1. Istopljeni sladoled na štapiću

Kao deca leto nismo mogli da zamislimo bez sladoleda na štapiću, koji se topio brzinom svetlosti na temperaturama deleko iznad 30 stepeni. Baš zbog toga, kako se ne bi brzo otopio, odnosno kako bismo stigli da ga pojedemo, morali smo da budemo brzi i da ga smažemo za tren. A onda bi prošlo nekoliko sati i mi bismo ponovo poželeli da se zasladimo i rashladimo pored bazena, reke, na plaži, na vrelom betonu i sl. Da li su se mame bunile zato što smo hteli još jedan sladoled? Da. A, dali smo mi i dalje jeli još jedan sladoled – apsolutno DA 🙂

Ni danas nije mnogo drugačije, jer je sladoled i dalje omiljena poslastica mališana i glavna letnja muka roditeljima, jer im nekoliko pojedenih sladoleda zadaje muke i čini da se zabrinu za decu da se ne prehlade. Čini vam se poznato? Pa, naravno i naši roditelji su nama tako branili da pojedemo nekoliko sladoleda, jer će nas boleti grlo. No, Slavko deci poručuje da se ovakvoj poslastici teško može odoleti posebno kada u sebi sadrži Eurocrem, pa je treba smazati, ali i biti pažljiv kada je količina u pitanju.

2. Miris mora, kreme za sunčanje i plivanje po ceo dan

Svi smo obožavali miris krema za sunčanje i danas kada osetimo taj miris, on nas vraća u detinjstvo i donosi dašak spokojnog letnjeg dana na plaži, gde su svi srećni, nasmejani, opušteni i ne misle ni o čemu drugom osim o mestu na kome će ručati ili pojesti sladoled nekon plaže. Deca se bude sa željom da što dođu do plaže i da se kupaju po ceo dan, sve dok im se koža ne smežura i dok ih roditelji ne izvuku iz vode da se malo osuše i sunčaju na obali.

Letnji odmori na moru su i danas veliko uzbuđenje za svako dete, pa im iščekivanje odlaska na more ponekad donosi i neprospavane noći. Deca se moru i kupanju raduju i čekaju ga sa toliko želje da pre samog odlaska, danima broje još koliko spavaju pa idu na more. Ni za odrasle situacija nije ništa drugačija, a i uzbuđenje manje, jer more svi volimo i u njemu jednako uživamo. Večernje šetnje pokraj plaže, so na koži, dani i dani bezbrižnog kupanja i sunčanja, novi drugari, novi ukusi i mirisi – sve ovo utiče na stvaranje najlepših uspomena koje će od septembra prepričavati vrtićkim i školskim drugovima, a mame i tate kolegama na poslu.

3. Letnja hrana – bakin špajz i dekin roštilj

Nema ništa lepše od posete baki i deki, još ako žive u nekom drugom gradu ili selu, novo okruženje donosi drugačiju atmosferu, pa i nove ukuse i mirise. Ako ste odrasli u vreme kada je omiljeni krem svih generacija bio prvi izbor dece, mama i tata za doručak, onda znate i kakav je to poseban ukus detinjstva koji svi pamtimo. Zato mi u Eurocremu nastavljamo da pravimo još bogatiji ukus za nove generacije, koje takođe biraju naš krem za početak jutra. A ako se još uvek pitate zašto je Eurocrem idealan za tvoj doručak, odgovor je u našem blogu, pa ga obavezno pročitajte.

No, da se mi vratimo na ukuse letnje hrane kod bake i deke, koji se takođe može odlično kombinovati sa našim kremom. Različite vrste voća, čekaju nas u bakinom voćnjaku – od jabuka, preko kajsija, pa sve do krušaka, ali ne može leto da prođe ni bez lubenice, dinje i jagoda. A kada se najedemo svih tih prirodnih delikatesa, vreme je da i deke donesu na trpezu deo svojih specijaliteta.

Leto je nemoguće zamisliti bez roštilja, pa bilo da je na njemu grilovano povrće iz dekine bašte ili batak, riba i sl. Uživaćete u svim ovim ukusima i polizaćete prste, jer samo deke znaju kako treba ispeći najukusniji roštilj. Mame i tate mogu da dodaju moderne sastojke mesu, poput mediteranskih začina, soja sosa, posebnog sosa za roštilj kako bi sve bilo još ukusnije. A za kraj? Pa zna se, baka će pripremiti omiljenu poslasticu na svim meridijanima i premazaće je Eurokremom.

Bez čega ne možete da zamislite leto? Mi smo sigurni da je  odgovor Eurocrem

Nema sumnje da ćete uživati u letu, ma gde god ga proveli, a ako se pitate kako da deca imaju leto iz snova, onda odgovor potražite u našem blogu. Jednu stvar koju svakako ne smete zaboraviti gde god da idete na put je Eurocrem blok, koji može biti sjajna užina i poslastica za vašu decu, jer je i on deo detinjstva i najlepših sećanja koje dete može da ima. A ako želite da podsetite svoje prijatelje iz detinjstva na sve lep trenutke koje ste proveli zajedno, obavezno im pošaljite ovaj tekst kao podsetnik na najslađe avanture.